Recept: Pasta uit de oven

Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
olijf olie
gedroogde chili vlokken
3 blikken tomaten blokjes
1 tl gedroogde basilicum
zout
peper
500 gram penne (gedroogde pasta)
2 blikken tonijn op water
150 gram belegen kaas

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Snij de uien en de knoflook fijn.
Bak in 2 eetlepels olie de uien, de knoflook en de chili in 5 tot 10 minuten zacht. Draai het vuur hoog en voeg de tomatenblokjes toe. Roer nu ook de basilicum door de saus. Breng het geheel aan de kook en laat het dan voor 20 minuten zachtjes pruttelen.
Breng in een pan water (met zout) aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: kook de pasta niet te ver door, in de oven zal de pasta ook niets iets verder garen.
Giet de tonijn af en roer deze door de saus. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Voeg de pasta toe aan de saus en schep het geheel goed om.
Doe het mengsel in een ovenschaal en voorzie de bovenkant van een mooie laag gemalen kaas.
Zet het gerecht in de oven voor 15 tot 20 minuten (of tot goudbruin en bubbelend).
Laat de schaal even staan (ongeveer 5 minuten) en serveer dan met een (groene) salade.

Tips
Dit recept levert voldoende voor 4 personen en in een prima basis om mee te variëren.
Heb je nog verse tomaten in huis? Prima, gebruik die dan om een deel van de ingeblikte tomaten te vervangen.
Gedroogde basilicum kan natuurlijk vervangen worden door verse, maar ook door andere kruiden zoals oregano.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.