Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten 100 g chorizoworst (stukje)
1 eetlepel olijfolie (met knoflookaroma en chilipeper, flesje)
1 pot gevogeltefond (380 ml)
1 blik witte bonen (840 g)
300 g panklare boerenkool
2 gerookte kipfilet
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden Chorizo in stukjes snijden. In koekenpan olie verhitten en hierin chorizo 5 minuten uitbakken. Intussen in grote pan fond met 2 potten water aan de kook brengen. Bonen en boerenkool toevoegen. Soep ca. 20 minuten zachtjes laten koken.
Kipfilet schuin in dunne plakjes snijden. Chorizo met bakvet door koolsoep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier borden verdelen. Kipfilet in soep leggen.

Tip Lekker erbij: bestrijk dikke sneden brood met knoflookolie met chilipepers en rooster ze krokant onder een voorverwarmde ovengrill.

5 gedachten over “Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo

  • 8 april 2006 om 14:16
    Permalink

    Hallo
    Leuke web log heb je.
    Ik kom zekers nog een keertje kijken.
    Prettig weekend verders
    Gr Do 😉

    Beantwoorden
  • 8 april 2006 om 16:17
    Permalink

    Boerenkoolsóep?:P
    Klinkt een beetje vreemd, maar misschien is het wel heel lekker 😛

    LIefsz .

    Beantwoorden
  • 8 april 2006 om 16:30
    Permalink

    @ Marriët: dat dacht ik de eerste keer ook, maar het is ontzettend lekker. Zorg alleen wel dat je verse boerenkool gebruikt waar de “vorst overheen is geweest”. Anders is het erg bitter

    Beantwoorden
  • 8 april 2006 om 16:45
    Permalink

    Hoi Ukkie,
    Mij lijkt het een heerlijk recept… Tegen de tijd dat ik in staat ben om het klaar te maken zal het echter putje zomer zijn. Laat je dus volgend jaar wel weten wat ik er van vond 😉
    liefs en prettig weekend, Annemie

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.