Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten 100 g chorizoworst (stukje)
1 eetlepel olijfolie (met knoflookaroma en chilipeper, flesje)
1 pot gevogeltefond (380 ml)
1 blik witte bonen (840 g)
300 g panklare boerenkool
2 gerookte kipfilet
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiden Chorizo in stukjes snijden. In koekenpan olie verhitten en hierin chorizo 5 minuten uitbakken. Intussen in grote pan fond met 2 potten water aan de kook brengen. Bonen en boerenkool toevoegen. Soep ca. 20 minuten zachtjes laten koken.
Kipfilet schuin in dunne plakjes snijden. Chorizo met bakvet door koolsoep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier borden verdelen. Kipfilet in soep leggen.
Tip Lekker erbij: bestrijk dikke sneden brood met knoflookolie met chilipepers en rooster ze krokant onder een voorverwarmde ovengrill.
Hallo
Leuke web log heb je.
Ik kom zekers nog een keertje kijken.
Prettig weekend verders
Gr Do 😉
Boerenkoolsóep?:P
Klinkt een beetje vreemd, maar misschien is het wel heel lekker 😛
LIefsz .
@ Marriët: dat dacht ik de eerste keer ook, maar het is ontzettend lekker. Zorg alleen wel dat je verse boerenkool gebruikt waar de “vorst overheen is geweest”. Anders is het erg bitter
Hoi Ukkie,
Mij lijkt het een heerlijk recept… Tegen de tijd dat ik in staat ben om het klaar te maken zal het echter putje zomer zijn. Laat je dus volgend jaar wel weten wat ik er van vond 😉
liefs en prettig weekend, Annemie
Erg apart, ben benieuwd hoe het smaakt!