Dinsdag 1 augustus 2006 (dag 1)

‘s Morgens rond tien uur vanaf huis vertrokken. Onze bestemming voor vandaag is Braunlage. In de omgeving van deze plaats hebben we een aantal campings uitgezocht die we willen bekijken. Onderweg hebben we wat regen. Bij aankomst is het droog.

Om ongeveer kwart over vier ‘s middags komen we in Braunlage aan. Na de campings in Braunlage, Hohegeiß en Zorge bekeken te hebben valt de uiteindelijke keus op die in Braunlage (Am Campingplatz, “Hohe Tannen”). Na een mooi plekje uitgezocht te hebben beginnen we vol goede moed met het voor de eerste keer opzetten van de tent. Als we de binnentent bijna hebben staan, komt de beheerster van de camping wild gebarend aanrennen. We blijken niet op de juiste plek te staan en in haar ogen is dat een zeer groot probleem. Het stuk tent dat al stond weer afgebroken en een ander plaatsje uitgezocht. Nu was het wel goed en achteraf gezien staan we hier misschien zelfs wel beter.

‘s Avonds rijden we wat in de omgeving rond om alvast het een en ander te zien (onder andere Braunlage en Elend) en om niet met regen in de tent te hoeven zitten. Ook ‘s nachts hebben we regen.

Voor hen die geografisch iets minder goed zijn: Braunlage ligt in het Harz gebergte in Duitsland. Braunlage ligt net voor de voormalige grens tussen West- en Oost-Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.