Zaterdag 19 augustus 2006 (dag 19)

Vandaag hebben we al voor het ontbijt alle boodschappen gedaan, zodat we verder alle tijd hebben en ons geen zorgen hoeven te maken om de sluitingstijden van de winkels hier.

Vanaf de camping zijn we gaan lopen naar “Burg Stolpen”, dit is de burcht waar het plaatsje van de camping naar genoemd is. Het plaatsje Stolpen ligt op een basalt berg, de burcht is het hoogste punt. De burcht is in de loop der tijd vervallen tot een ruïne, maar wordt in oude stijl herbouwd.

Het gebied tussen Dresden en de Tsjechische grens wordt ook wel “Sächsische Schweiz” genoemd. We zijn er al een aantal keer door heen gereden (de Bastei bijvoorbeeld, keek uit over dit gebied en het Elbe dal). Vanmiddag gaan we er nogmaals heen. Later op de middag hebben we de Elbe gevolgd tot aan de Tsjechische grens.

‘s Avonds hebben we al het een en ander ingepakt, zodat we morgen kunnen vertrekken richting huis. We hebben al gekeken op de kaart en het is zeker acht uur rijden. Daarnaast is het een zondag en op zondag zijn in Duitsland niet alle LPG-pompen open. Met behulp van de LPG-gids hebben we onze route voor morgen alvast gepland.

Het is nu net tien uur geweest, als het de laatste twee uur droog blijft is dit de eerste volledige droge dag van onze vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.