Dinsdag 15 augustus 2006 (dag 15)

We hebben een zeer slechte nacht gehad. We dachten gister bij tijd te gaan slapen en vandaag uit te slapen zodat we goed uitgerust de laatste paar dagen in kunnen. Helaas mocht het niet zo zijn. Om elf uur ‘s avonds hadden we de dronken jeugd bij de tent. Zij vonden ons brandende olielampje (geplaatst als lichtbaken bij de scheerlijnen) wel erg interessant. Om twee uur ‘s nacht vloog er een helikopter erg laag over. Vanaf vier uur vond de haan van de buren het nodig om onophoudelijk te kukelen. Tot slot kwam om vijf uur ‘s ochtends de weg die gister zo leeg leek tot leven. Niet een paar auto’s maar veel verkeer (ook vrachtwagens en bussen). Om half zes waren we allebei dusdanig wakker dat we de neiging hadden om per direct te vertrekken. Alleen is het om half zes echt nog te vroeg om in te pakken. Om even voor zevenen begon het te regenen en met een natte tent kunnen we niet vertrekken. De regen maakte het wel mogelijk om nog even te slapen.

Na het ontbijt hebben we in de omgeving rond gekeken voor een andere camping. Bij/in Stolpen hebben we een terreintje gevonden dat ons naar de zin was. Terug naar Hinterhermsdorf zijn we via de “Bastei” gereden (Bastei is een uitkijkpunt en een stenenbrug hangend aan het zandsteen).

Zoals gezegd regende het ‘s morgens, terwijl we bij de Bastei waren werd het langzaam droger. Tegen de tijd dat we terug waren bij de tent was deze gelukkig droog. In hoog tempo hebben we opgeruimd en ingepakt. We hadden net de tent opgerold tot het begon te regenen. Door de regen naar Stolpen gereden. Daar aangekomen leek het droog te zijn. We hebben de tent hier weer opgebouwd. We waren net met de laatste haringen bezig toen het wéér begon te regenen.

De weersverwachting is eindelijk beter aan het worden. Zondag of maandag gaan we weer naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.