Bereidingstijd
30 minuten bereiden + 30 minuten wachten
Ingrediënten
500 g zalmfilet (of zalmhaasjes)
1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt
2 eetlepels citroensap
12 cannelloni (pastarolletjes)
400 ml visbouillon (van tablet)
250 g ricotta (kaas)
50 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)
1 bekertje crème fraîche
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm (in keukenmachine) hakken. Tomatenblokjes, crème fraîche, 1 el citroensap en zout en peper naar smaak door zalm mengen. Pastarolletjes rechtop op werkblad zetten en met behulp van theelepel met zalmmengsel vullen (niet te vol). Helft van bouillon in overschaaltjes schenken. Pastarolletjes over schaaltjes verdelen. In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon. Ricotta op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper. Ricotta op pastarolletjes scheppen en bestrooien met geraspte kaas. Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met zeekraal of roergebakken spinazie.
Hallo Ko(c)k,
Waar koop jij je canneloni hier in NL. Heb je voor mij een goed adres?
Ik watertand echt wel bij je recept.
BVD voor je antwoord.
Ciao,
Adlerson
@ Toni Adlerson: Voor dit recept gebruik ik meestal de conneloni van Grande Italia (o.a. Bij appie te koop).
Als ik echt tijd over heb maak ik ze zelf. Ook de verse lasange vellen (vullen en oprollen) doen het goed in dit recept.
Succes en eet smakelijk!