Maandag 9 juli 2007 (dag 2)

Gereden vandaag: 99 km
Gereden totaal: 561 km

Rond een uur of vier vannacht is het gestopt met regenen. We werden wakker om een uurtje of half negen. We hadden al besloten dat vandaag een “rustig-aan-dagje” zou worden.

Vanmorgen hebben we in de omgeving gekeken en gezocht naar een supermarkt voor de boodschappen. Bech zelf heeft vrijwel niets. Alleen een kerk en een café. Ook de volgende paar dorpjes hebben vrijwel geen voorzieningen. De plaatsjes lijken überhaupt enigszins uitgestorven (forenzen?).

In Echternach is het drukker, na het plaatsje twee keer uitgereden te zijn hebben we een Delhaize (supermarkt) gevonden. In de bijbehorende parkeergarage zijn er overigens vrijwel alleen maar Nederlandse kentekens. Na de boodschappen rijden we via een andere route naar de camping om te lunchen.

Na de lunch hebben we een beetje rondgewandeld in de omgeving van de camping. We hebben een stukje het oude spoor (inmiddels fietspad) gevolgd richting Echternach, via een bospaadje de heuvel over (frambozen en modder), terug naar de camping. Het spoor de andere kant op gevolgd (tunnel van Bech 210 m). Na de tunnel naar boven en Bech vanaf een andere kant (en hoogte) benaderd.

Tijdens de wandeling ging de zon steeds meer schijnen en werd het zelfs zo warm dat we de jassen uitgedaan hebben.

Later op de middag zijn we nog op zoek geweest naar een LPG-pomp. Volgend de gids was de dichtstbijzijnde in Duitsland. De eerste pomp bleek niet meer te bestaan. De tweede (in Konz) gelukkig nog wel. Op de terugweg zijn we de Moezel (en de grens) per veerboot overgestoken.

De hele dag en avond is het droog gebleven (ondanks de grijze luchten af en toe). ‘s Avond was het wel erg koud.

Morgen en woensdag gaan we het Müllerthal en Luxemburg (stad) bekijken. De volgorde is afhankelijk van het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.