Donderdag 12 juli 2007 (dag 5)

Gereden vandaag: 508 km
Gereden totaal: 1203 km

Om kwart voor acht worden we wakker van de wekker. Omdat het vannacht droog gebleven is, is de tent droog genoeg om te kunnen vertrekken. Tijdens het inpakken nog even ontbeten. Uit eindelijk was het even voor elven te we klaar waren met inpakken en we wegreden uit Bech.

De bestemming voor vandaag was/is het zuidelijke Zwarte Woud in Duitsland. Een aantal campings hadden we in de campinggidsen al uitgezocht om vandaag te gaan bekijken. Onderweg naar de eerst in Kirnbach hebben we ergens LPG getankt. Niet veel later stopte de auto ermee (althans op LPG). Op een parkeerplaats wat staan pielen, maar het probleem niet verholpen. Uiteindelijk besloten om dan maar op benzine verder te rijden. Na een latere (en langere stop) deed de auto het opeens weer wel op LPG. Vreemd, maar we rijden weer (goedkoop).

Door de panne (en de file) waren we ruim een uur later bij de eerste camping dan gepland. Deze camping lag geweldig maar was helaas erg nat en er was geen mogelijkheid om de auto bij de tent te houden (voor ons eigenlijk wel een must omdat we zo ongeveer uit dat ding leven).

De tweede camping lag bij Waldkirch, dit was niet wat we zochten. Ook de andere campings in het Zwarte Woud waren niet geschikt (te druk, te winderig, te nat, te …).

De laatste camping die we bekeken hebben ligt in Herbolzheim. Dit ligt iets ten westen van het Zware Woud en ten noorden van Freiburg. Even na zessen kwamen we daar aan. Deze camping is het geworden.

In ongeveer anderhalf uur hebben we de tent opgezet (we worden al sneller). Daarna gegeten en een beetje op de camping rond gekeken. Morgen rustig aan, beetje de omgeving bekijken (supermarkt zoeken) en bedenken / lezen over wat we allemaal willen doen in de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.