Uitgelezen 12: Dagvliegje, dag – Jeanne Willis

Titel: Dagvliegje, dag
Originele titel: Mayfly day
Schrijver: Jeanne Willis (en tekeningen van Tony Ross)
Jaar van uitgifte: 2006

Flaptekst:
Dagvliegje leeft maar één dag, maar ze geniet van elk moment. Ze observeert het leven om haar heen, en verheugt zich over dat van haar zelf.
Bij het ochtendgloren zweeft ze door de lucht, badend in het gouden zonlicht en danst op de muziek van het leven.

Een nieuw, ontroerend boek van het bekend duo Ross-Willis.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Een bijzonder prentenboekje dat het leven van een dagvliegje beschrijft; van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Levenszin en verwondering over alles dat op een dag gebeurt staan centraal. De fijnzinnige illustraties van Tony Ross sluiten mooi aan op het eenvoudig maar poëtische vertelde verhaal.

NBD|Biblion recensie

Dagvliegje leeft maar een dag, maar ze geniet van elk moment: van de vroege ochtend tot de late avond. Ze zweeft door de lucht in het gouden zonlicht en bekijkt de prachtige wereld vol bloemen, vlinders en alles om zich heen. Ze trouwt, legt haar eieren in de nacht en heeft dan haar taak volbracht. Haar laatste wens is dat haar kinderen de volgende dag net zo gelukkig zullen zijn. Verzorgd uitgegeven prentenboek met een dubbele bodem en veel symboliek: eigenlijk voor alle leeftijden. De ingekaderde, paginagrote illustraties zijn uitgevoerd in pastel; soms bestaan ze uit enkele vegen, dan weer bevatten ze veel details. Op de tekstpagina’s ertegenover staat een kleinere tekeningen waarvan de contouren vervagen. De beknopte tekst is hier en daar poetisch, b.v. “Ze verzamelt mooie momenten.”. Schutbladen in lichtblauw vol dagvliegjes. Op het donkerblauwe omslag een ingekaderde illustratie met dansende vliegjes in het maanlicht. Geschikt vanaf ca. 4 jaar.

Mijn mening/ervaring: Met dit boek maakte ik kennis via www.stukjebijbeetje.com, Francine schreef er over. Vanaf dat moment kon ik het niet meer loslaten. Toen ik het voor een zacht prijsje mee kon bestellen heb ik dat gedaan. Ik denk overigens niet dat ik het boek ga houden. Ik denk dat ik het weg ga geven. Tijdens het lezen bleef ik maar denken hoe deze persoon dit boek zou waarderen.

Iets voor jou: Als je op zoek bent naar een mooi boek om weg te geven. Doordat het een prentenboek is is het geschikt voor vrijwel alle leeftijden.

Dit is het twaalfde deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.