Uitgelezen 300: Zoenoffer – Karin Slaughter

Titel: Zoenoffer
Ondertitel: Karin Slaughter
Schrijver: xxxx
Jaar van uitgifte: 2002

Flaptekst:
Een duister geheim werpt een schaduw over Grant County als de dertienjarige Jenny zich moedwillig laat neerschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik. De ex-echtgenoten Sara en Jeffrey werken noodgedwongen samen bij het oplossen van deze zaak.

Jeffrey wordt in zijn speurwerk bijgestaan door de getraumatiseerde rechercheur Lena Adams, die zich vastbijt in haar werk en in de ban raakt van de jongen die de sleutel van het misdrijf in handen lijkt te hebben. Als de ontknoping nabij is, slaat het noodlot opnieuw toe.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Een hysterisch meisje op een parkeerterrein bedreigt een groepje jongens met een pistool. Politiechef Jeffrey Tolliver probeert het meisje tot bedaren te brengen, maar zij eist van Tolliver dat hij haar doodschiet. Wanneer zij dreigt een van de jongens neer te schieten, ziet de politiechef zich genoodzaakt op het meisje te schieten.

Het meisje blijkt de zestienjarige Jenny Weaver te zijn en zij heeft vlak voor het schietincident geprobeerd in een openbaar toilet een te vroeg geboren baby door de wc te spoelen. Wanneer Sara Linton autopsie doet op Jenny blijkt dat ze nooit een kind heeft gebaard, maar wel dat ze bruut verkracht is en daaraan een flinke verminking aan heeft overgehouden.

Rechercheur Lena Adams ondervraagt klasgenoten van Jenny en komt erachter dat zij regelmatig op feestjes veel drank aangeboden kreeg en dan sex had met verschillende jongens.

Wanneer Lacey, een vriendin van Jenny in paniek en met flinke koorts in de kinderkliniek van Sara Linton verschijnt, vermoed Sara dat dit meisje degene is geweest die een kind gebaard heeft en nu in shock verkeerd. Dan stormt er een jongeman de kliniek binnen die schreeuwt dat hij zijn zus Lacy komt halen en hoopt dat ze haar bek heeft gehouden. Lacey vlucht de kliniek uit en verdwijnt…

‘Zoenoffer’ is het tweede deel in van de Sara Linton-reeks. Opnieuw een echte pageturner, die je moeilijk aan de kant kunt leggen. Het verhaal gaat verder waar het bij het vorige boek gestopt is. Dezelfde personages komen in dit boek terug, (Sara Linton, haar ex-man Jeffrey Tolliver en Lena Adams) en je komt weer meer te weten over hen, hun karakters en verleden. Een verhaal dat spannend is van begin tot eind. Met een verrassende ontknoping.
Leesfanaten.nl

Mijn mening/ervaring: Dit boek is zelfstandig te lezen, maar is het vervolg op nachtschade. Een nieuwe ‘zaak’ staat centraal maar het verhaal van Sara, Jeffrey en Lena gaat verder waar het vorige deel gebleven is. Wederom een heel spannend boek dat moeilijk weg te leggen is.

Dit is het 300ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.