Uitgelezen 27: Turbulentie! – Jill Shalvis

Titel: Turbulentie!
Originele titel: Aussie rules
Schrijver: Jill Shalvis
Jaar van uitgifte: 2006

Flaptekst:
Sinds de eigenaresse met de noorderzon is vertrokken, werkt pilote Mel Anderson zich een slag in de rondte om het vliegveld van de ondergang te redden. Ze is dan ook not amused als de Australische piloot Bo Black ten tonele verschijnt en doodleuk beweert dat hij de rechtmatige eigenaar van de luchthaven is. Omdat haar levensvervulling op het spel staat, doet Mel haar uiterste best om zijn claim te torpederen.
Maar Bo laat zich niet zomaar wegsturen en wat erger is: Mel merkt dat de aantrekkelijke Aussie ook in haar gevoelsleven voor turbulentie zorgt. Zal ze zich volledig overgeven aan haar vijand?

Jill Shalvis, bekend van In lichterlaaie!, laat de spanning in alle opzichten hoog oplopen.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Chicklit.nl (Lizan) op 30 december 2009:

Het leven van Mel bestaat maar uit één ding: het runnen van haar geliefde vliegveld. Dat het vliegveld ook echt Mels hele leven is, komt heel sterk naar voren in het boek. Het speelt zich echt alleen maar op deze locatie af, en dit begon mij al snel te irriteren; ik miste vrij snel de afwisseling waardoor het minder leuk blijft om te lezen. Als de aantrekkelijke Bo verschijnt, lijkt er verbetering in het boek te zitten maar ik begon me toch weer te ergeren aan het verhaal. Bo en Mel vallen natuurlijk voor elkaar, maar voor mijn gevoel was er geen sprake van echte liefde of genegenheid. Ze kennen elkaar amper en hun ‘relatie’ bestaat voornamelijk uit hitsige scènes. Véél hitstige scènes. Het is geen vereiste voor een chicklit om (heel) diepgaand te zijn, maar Turbulentie! vond ik toch wel heel erg oppervlakkig. Als ik hoofdpersonages Bo en Mel moet beschrijven, kom ik niet verder dan hun passie voor vliegen en hun mooie uiterlijk waarmee ze de ander flink ophitsen. Daarnaast loopt er ook nog een verhaallijn met Mel’s beste vriendin Dimi en haar vele vriendjes, maar ook deze komt niet erg goed uit de verf. Het voelde een beetje alsof deze verhaallijn moest dienen als variatie in het verhaal van Bo en Mel, maar deze is te gehaast geschreven met teveel onnuttige personages. Oftewel: ik vond deze Pink Pocket geen succes. Jammer hoor.


Dit is het 27ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.