Uitgelezen 37: De fantastische meneer Vos – Roald Dahl

Titel: De fantastische meneer vos
Schrijver: Roald Dahl
Jaar van uitgifte: 1970

Flaptekst:
De fantastische slimme en ook fantastisch grappige Meneer Vos woont in een hol onder de boom ergens op de heuvel. Hij is geniaal genoeg om te zorgen dat er elke dag kalkoenen, kuikens, ganzen op zijn gezinstafel staan. Tot groot ongenoegen van zijn aartsvijanden, drie boeren in het dal. Die kalkoenen en kippen moeten tenslotte ergens vandaan komen. De geniale invallen van Meneer Vos brengen de boeren tot wanhoop. Ze verklaren hem de oorlog, en gaan hem tot de tanden gewapend met geweren, schoppen en ingewikkelde vangplannen te lijf. Maar meneer Vos zit op zijn heuvel en lacht in zijn harige vuistje. Zijn werkzame brein broedt op nieuwe fantastische tegenzetten.
Roald Dahl schreef ‘De fantastische meneer Vos’ eigenlijk voor iedereen. Vanaf de vierjarigen tot, nou ja, begin er maar eens in te leven. Dahl is voornamelijk bekend als de briljante schrijver van korte verhalen. Zijn vermaardheid als schrijver van kinderboeken is echter bijna even groot.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Drie boeren, Bolus, Bits en Biet, hebben last van meneer Vos, die telkens het heerlijkste voedsel bij hen weg weet te roven. De boeren wachten meneer Vos op en schieten op hem als hij probeert zijn huis in te vluchten, maar ze raken alleen zijn staart. Ook een actie om meneer Vos uit te graven, zelfs met graafmachines, mislukt. Dan besluiten Bolus, Bits en Biet om bij de uitgang van het hol te wachten, totdat meneer Vos van de honger wel naar buiten moet komen. Vos graaft echter gangen naar de voorraden van de boeren, en richt een enorm feestmaal aan, ook voor de andere dieren die slachtoffer zijn van het beleg door de boeren. De boeren wachten ondertussen nog steeds tot meneer Vos naar buiten komt.

Mijn mening/ervaring: Dit boek blijft leuk, voor jong en oud!

Iets voor jou: Als je houdt van kinderboeken. Als je houdt van Roald Dahl.

Niets voor jou: Als je jezelf te oud vindt voor een goed verhaal.

Dit is het 37ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.