Spinazielasagne met ansjovis

Ingrediënten
3 uien
2 eetlepels olijfolie (of gebruik de olie van de ansjovis)
1 pak bladspinazie uit de vriezer
1 bekertje crème fraîche halfvet
1 pakje (2 zakjes) Grand Italia Bechiamellia saus
1 liter volle melk
2 blikjes ansjovis
1 pak lasagnebladen (250 gr)
1/2 zakje gemalen belegen kaas (a 150 gr)

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Uien pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten en uien 3 min. roerbakken. Spinazie door uien scheppen en 8 min. verwarmen. Bechamelsaus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Ansjovis laten uitlekken en in stukjes snijden. Ansjovis en crème fraîche door spinaziesaus roeren en geheel pittig op smaak brengen met peper. Laagje spinaziesaus en ansjovis in schaal scheppen. Vervolgens lasagnebladen en laagje bechamelsaus erop scheppen. Nog 2 maal herhalen, afdekken met bechamelsaus. Bestrooien met kaas. Lasagne in midden van oven in 35 min. gaar en lichtbruin laten worden. Eventueel tussentijds afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.