Uitgelezen 112: Kon je me maar zien! – Cecelia Ahern

Titel: Kon je me maar zien!
Schrijver: Cecelia Ahern
Jaar van uitgifte: 2005

Flaptekst:
Alles in het leven van de vierendertigjarige Elizabeth gaat uitermate geordend, van het huishouden tot aan haar werk als binnenhuisarchitect. Enige stoorzender is haar jongere zus Saoirse. Tegen wil en dank neemt ze de zorg op zich voor Luke, haar zesjarige neefje. Met orde en precisie probeert ze haar leven te runnen. Een leven dat weinig ruimte laat voor misstappen, laat staan plezier. Tot op een dag Ivan arriveert: een spontane, zorgeloze vreemdeling die onmiddellijk het hart van Elizabeth weet te beroeren. Maar is Ivan wel wie hij zegt dat hij is? En is er een toekomst voor hen beiden?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

‘Ahern verzacht de pijn van een gebroken hart met hoop en gevoel voor humor in dit positieve en ontroerende verhaal.’  Publishers Weekly

In dit derde boek van Cecelia Ahern staat de serieuze, perfectionistische Elizabeth centraal. Haar leven bestaat vooral uit werken, het oplossen van de problemen van jongere zus Saoirse en het verzorgen van haar neefje Luke. Er is weinig plaats voor plezier. Dan ontmoet ze Ivan, een man die haar leven verandert. Elizabeth leert eindelijk weer plezier te hebben, te praten over haar problemen én de spoken uit haar verleden onder ogen te zien. Er is echter iets bijzonders met Ivan aan de hand… Aan de ene kant vond ik het een beetje jammer dat wij lezers al vanaf het begin op de hoogte zijn van Ivans identiteit. Het zou spannend zijn geweest als we daar zelf stukje bij beetje achter waren gekomen. Aan de andere kant zorgt het ook wel weer voor leuke effecten. Elizabeth heeft geen idee, wat vreemd lijkt gezien alle aanwijzingen, maar wat eigenlijk vrij begrijpelijk is. Het brengt haar geregeld in genante situaties. Cecelia Ahern laat ons regelmatig getuige zijn van Ivan’s mysterieuze wereldje en gunt ons een kijkje achter de schermen van zijn ‘werk’. Ze beschrijft bijvoorbeeld prachtig hoe Ivan’s leidinggevende Opal hem laat zien waarom hij nooit een normale relatie met Elizabeth zal kunnen hebben. Kon je me maar zien is speels, fantasierijk en creatief, maar is tegelijk ook een serieuze psychologische roman over verwerking, verantwoordelijkheid en grenzen bepalen. Cecelia Ahern heeft mij in ieder geval overtuigd. Een originele chicklit die ook nog eens diepgang heeft. – Chicklit.nl

Mijn mening/ervaring: Dit boek is een soort van een modern volwassen sprookje. Een onzichtbare vriend is één van de belangrijkste hoofdpersonen en toch is het een intrigerend en geloofwaardig verhaal.

Iets voor jou: Als je op zoek bent naar een chicklit met diepgang.

Dit is het 112de deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.