Mousaka

Ingrediënten
400 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 tl kaneel
1/2 el gedroogde oregano
2 aubergines, in plakken
3 el olijfolie
1 zak aardappelschijfjes (450 g)
150 g witte kaasblokjes, verkruimeld
2 eieren
150 ml Griekse yoghurt.

Materialen
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
grillpan

Bereidingswijze
Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Roer de tomatenblokjes met de kaneel, oregano en 1 tl zout en peper naar smaak erdoor. Laat de saus 10 min. zachtjes doorkoken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter en schep de helft van de gehaktsaus erop. Strooi er een derde van de kaas over en leg de helft van de aubergineplakken erop. Herhaal deze volgorde nog een keer. Klop de eieren los met de yoghurt en de rest van de kaas en strijk dit uit over de aubergine. Bak de moussaka in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

(variatie) Tips
 Lekker met een frisse groene salade.
Voor een iets romiger geheel zou de tussen laag met feta vervangen kunnen worden door een bechamelsaus met feta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.