Andijviestamppot met shoarmareepjes en abrikozen

Ingrediënten
1 1/2 kilo kruimige aardappels
zout
2 uien
8 gewelde abrikozen (bakje a 200 g)
2 eetlepels boter
400 g shoarmareepjes (zonder paprika)
1 bekertje zure room (125 ml)
500 g panklare andijvie
(versgemalen) peper
6 eetlepels knoflooksaus (flesje)

Bereiden
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden. Abrikozen in reepjes snijden. In wok of grote braadpan boter verhitten. Shoarmareepjes met ui al omscheppend in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Abrikozen toevoegen en nog ca. 1 minuut verwarmen. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en eventueel wat kookvocht tot smeuïge puree stampen. Andijvie en shoarmamengsel erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 2 minuten verwarmen. Knoflooksaus apart erbij serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.