Uitgelezen 166: Herfstlied – Simone van der Vlugt

Titel: Herfstlied
Schrijver: Simone van der Vlugt
Jaar van uitgifte: 2009

Flaptekst:
Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin, maar eigenlijk zou ze het liefst schrijfster worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren, wordt Leiden opgeschrikt door de moord op een jonge vrouw.

Samen met haar collega’s zit Nadine boven op het nieuws, waar ze steeds meer bij betrokken raakt. In haar privéleven loopt veel mis en als de vermoorde vrouw uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen, kan ze de gebeurtenissen niet meer als toeval afdoen en beseft ze dat zij en haar zestienjarige dochter Mariëlle gevaar lopen… Vooral als de moordenaar meer slachtoffers maakt, die op de een of andere manier allemaal in Nadine’s omgeving verkeren.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Nadine woont met haar tienerdochter Marielle in Leiden. Ze werkt voor de cultuurrubriek van een lokale krant, maar haar grote droom blijft schrijfster worden en boeken publiceren. Dan leert ze Eelco kennen. Het geluk lacht haar toe: een heerlijke liefde en een uitgever die haar boek aanvaardt. Dan vindt een gruwelijke moord plaats in Nadines omgeving, gevolgd door een tweede. Een gevaarlijk net lijkt zich rond Nadine en haar dochter te sluiten… Is ontsnappen mogelijk? In een vlotte, rake stijl bouwt de auteur plot en spanning magistraal op. De lezer denkt door kleine details de dader te kennen, maar wordt telkens weer op het verkeerde been gezet. Intrigerend zijn de hoofdstukjes in de ik-vorm die het verhaal regelmatig doorbreken om de gedachten van de moordenaar weer te geven. De spanning blijft tot de laatste bladzijde; tot de ontknoping.

Dit is het 166ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.