Uitgelezen 288: Koorts – Saskia Noort

Titel: Koort
Schrijver: Saskia Noort
Jaar van uitgifte: 2011

Flaptekst:
Koorts is een spannende thriller van bestsellerauteur Saskia Noort. Wanneer Dorien de uitbundige Ellen ontmoet wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze verbreekt haar relatie en vertrekt met haar vriendin naar Ibiza. Samen storten ze zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over Ibiza.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Vlak nadat ze gestopt is met de pil en besloten heeft zwanger te worden, is Dorien uitgekeken op partner Joost. Ze neemt uit de gezamenlijke boedel een 14 daagse vakantiereis voor twee personen over en vliegt met haar collega Ellen naar Ibiza. Na de landing gaan ze niet rechtstreeks naar hun huisje in de heuvels maar belanden via het strand, met hulp van drugsdealer Lana in het 24 uurs feestcircuit van het eiland. Naast alle gebruikelijke partydrugs speelt ook ketamine een rol om nog meer los te raken van de werkelijkheid.

Na een aantal uren verliest Dorien Ellen uit het oog. Samen met Nick gaat ze naar haar op zoek. Op een groots gemaskerd feest, midden op het eiland ontmoet ze een verwaarloosd meisje Star, dat vrijwel onmiddellijk wordt opgeëist door haar bezorgde vader. Samen met hem rijdt ze terug naar zijn boot aan de zuidkust.

Op die boot wordt Ellen gevangen gehouden, omdat ze getuige was van een moord op een travestiet door Ricardo. Terwijl ze probeert te ontsnappen, komen Manel, Ricardo, Dorien en Star terug. In de daaropvolgende schermutselingen vindt Manel de dood en blaast Ricardo zijn boot op. Star, Dorien en Ellen worden ternauwernood gered door de politie. Een jaar later trouwt Dorien met Nick. Ze heeft besloten op het eiland waar ze ooit verwekt is te blijven.

Mijn mening/ervaring: Dit boek stond in de vakantiebieb app, wanneer ik het in de boekhandel tegengekomen zou zijn denk ik dat ik het had laten liggen.

Dit is het 288ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.