Uitgelezen 181: Vijftig tinten vrij – E.L. James

Titel: Vijftig tinten vrij
Schrijver: E.L. James
Jaar van uitgifte: 2012

Flaptekst:
Vijftig tinten vrij is het laatste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.

Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen.
Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.

Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana’s zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken. Vijftig tinten vrij is het slotdeel van de Vijftig tinten-trilogie.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Mijn mening/ervaring: Het eerste boek van deze trilogie was heftig, maar van dit deel en ook deel 2 vond ik dat niet. Dit deel is de afronding van de serie. Christian en Ana worden nog steeds lastig gevallen door een gek en ze ontdekken al snel wie het is, maar daarmee is hij nog niet opgepakt. Dat zorgt voor spanning in dit boek. Ook lees je in dit deel meer over de geschiedenis van Christian, hoe hij is geworden tot wat hij nu is. Ik vind het meer een roman of een chicklit boek in vergelijking met deel 1, misschien ook wel omdat dit boek meer draait om het verhaal er om heen dan vooral om de bedscènes. Alle 3 de delen samen maken het verhaal wel af.
Het boek is wel prettig om te lezen, maar zeker geen hoogstaande literatuur of een blijvertje in mijn boekenkast.

Dit is het 181ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.