Uitgelezen 189: De kat op zolder – Loes den Hollander

Titel: De kat op zolder
Schrijver: Loes den Hollander
Jaar van uitgifte: 2010

Flaptekst:
Loes den Hollander schrijft al sinds ze kon lezen, maar haar doorbraak kwam pas nadat ze haar werk in de gezondheidszorg afgesloten had. Haar literaire thrillers Vrijdag en Zwanenzang werden goed ontvangen, waarna een gestage stroom van boeken volgde: Naaktportret, Broeinest, Dwaalspoor, Loslaten, Driftleven, Vreemde liefde en in januari 2010 Wisselgeld. Goed geconstrueerde en geloofwaardige thrillers, met vooral onderhuidse spanning.

In De kat op zolder is de lezer getuige van het uiteenvallen van een huwelijk – hij heeft een ander. Geen nooitbeschreven onderwerp, maar Den Hollander weet er wel een héél originele en grimmige draai aan te geven!

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De kat op zolder maakt deel uit van een bundel verhalen (Loslaten), maar is zelfstandig uitgegeven als Literair juweeltje in maart 2010. Het is een klein boekje van ongeveer 60 pagina’s.

Mijn mening/ervaring: Dit boek is een aardige kennismaking met Loes den Hollander. Helaas is het door de lengte (slecht 63 pagina’s) wel heel globaal en kort door de bocht. De verhaallijn had zo veel verder uitgewerkt kunnen worden, jammer.

Iets voor jou: Als je een klein boekje als tussendoortje zoekt.

Dit is het 189ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.