Uitgelezen 250: De wilden – Marion Pauw

Titel: De wilden
Schrijver: Marion Pauw
Jaar van uitgifte: 2013

Flaptekst:
Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost.
Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de “witte mensen” in staat zijn.
Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten. De wilden is een ontroerende en meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven om draait.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Marion Pauw is bekend van haar thrillers. Met De Wilden heeft ze een heel ander soort boek geschreven. Een roman met een hoog chicklit gehalte. Aardig en vermakelijk geschreven. Beetje onrealistisch hier en daar.

Mijn mening/ervaring: Dit boek koste mij wat moeite om er in te komen. De eerste hoofdstukken was echt doorbijten om te kijken of het verhaal nog wat ging worden. Gelukkig gebeurde dit wel, maar of ik dit boek nog een tweede keer ga lezen durf ik te betwijfelen.

Dit is het 250ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.