Uitgelezen 289: De kraamhulp – Esther Verhoef

Titel: De kraamhulp
Schrijver: Esther Verhoef
Jaar van uitgifte: 2014

Flaptekst:
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…
De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De vroegere auteur (1968) van succesvolle boeken over huisdieren debuteerde in 2003 met de thriller ‘Onrust’* en schrijft sinds 2006 psychologische thrillers die bestsellers zijn. In deze achtste thriller wordt de spanning knap opgebouwd in een vlot verteld verhaal dat heen-en-weer springt tussen de goed beschreven Didi, Miriam en Hennequin, en dat gezien het kraamonderwerp vooral vrouwen zal aanspreken. De plot is niet verrassend, maar de overtuigende ontknoping is dat wel.

Mijn mening/ervaring: Dit boek heb ik letterlijk in een ruk uitgelezen. Het boek is ingedeeld per dag en springt in korte hoofdstukjes heen en weer tussen de drie vrouwen. Het leest lekker vlot weg en pas helemaal aan het eind komt de ontknoping.

Dit is het 289ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.