Uitgelezen 221: De geur van regen – Lieneke Dijkzeul

Titel: De geur van regen
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Jaar van uitgifte: 2009

Flaptekst:
Tijdens een zinderende zomer worden twee vrouwen kort na elkaar slachtoffer van een aanslag. De vrouwen lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar. Is dit het gebin van een reeks moorden?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Dijkzeul maakt alle beloftes waar met de opvolger van De stille zonde en Koude lente

Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op het leven van een jonge vrouw die zij ternauwernood overleeft. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

Zo zet Lieneke Dijkzeul de toon in De geur van regen – met de aloude bekende inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol. Voor hem is deze zaak gecompliceerder dan anders, omdat hij er persoonlijker bij betrokken is dan hem lief is. Het eerste slachtoffer betreft namelijk zijn eigen medewerkster Renée. Als ze ontslagen wordt uit het ziekenhuis en niet naar haar eigen huis wil terugkeren, biedt hij haar onderdak.

In De geur van regen beschrijft Dijkzeul in beeldende, sobere stijl de dramatische gevolgen van kille berekening en nietsontziend egoïsme. Trefzeker geeft zij vanuit verschillende perspectieven de personages gestalte, en zo ontvouwt zich een verhaal dat je op het puntje van je stoel doet zitten.

Lieneke Dijkzeul schrijft kinderboeken, thrillers en scenario’s. Met De stille zonde deed zij haar intrede als thrillerauteur en het boek werd onthaald als een ‘droomdebuut’. De roman werd genomineerd voor de Diamanten Kogel. Haar tweede thriller Koude lente werd zo mogelijk nog positiever ontvangen en werd in 2008 genomineerd voor de Gouden Strop. De geur van regen is het derde deel in de Vegter-reeks.

Dit is het 221ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.