Uitgelezen 292: Dochter van het licht – Virginia Andrews

Titel: Dochter van het licht
Ondertitel: Kan een dochter van de duisternis ooit leven in het licht?
Schrijver: Virginia Andrews
Jaar van uitgifte: 2012

Flaptekst:
Lorelei heeft gebroken met haar familie – met haar vader, die zijn dochters alleen gebruikte om vers ‘voedsel’ in de vorm van verliefde jonge mannen naar zich toe te lokken, en met haar zussen, die hun rol in dat bestaan met plezier omarmden.
Maar alleen op de wereld is ze kwetsbaar. Ze wordt achtervolgd door nachtmerries, waarin haar eigen familie en vreemde buitenstaanders alles vernietigen waar ze naar verlangt. Ondertussen droomt ze van een niormaal leven – misschien wel samen met Liam, de knappe kleinzoon van haar nieuwe baas. Maar alleen al haar aanwezigheid brengt hem in gevaar. Kan een dochter van de duisternis ooit leven in het licht?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

In dit zelfstandig te lezen vervolg op ‘Dochter van de duisternis’* is het vampiermeisje Lorelei haar familie ontvlucht. Zij en haar zussen zijn opgevoed met het idee dat zij er alleen maar zijn om op mannen te jagen en die naar hun vader te brengen zodat hij zich met hen kan voeden. Lorelei’s zusters hebben er plezier in, maar Lorelei verzet zich en wordt in deel 1 verliefd op een van haar prooien met alle problemen van dien. In dit verhaal is zij op de vlucht voor haar familie en vindt onderdak bij een oude dame op wier achterkleinzoon zij verliefd wordt. Kan zij de nachtmerries die haar plagen en haar familie werkelijk achter zich laten? Breed uitgesponnen, wat saai en bloedeloos verhaal dat voortborduurt op de succesformule van Andrews’ eerdere romans van mooi, lief meisje dat aan haar familie en hun duistere familiegeheimen probeert te ontsnappen. Echt spannend wordt het nergens. Vampiers zijn nieuw voor Andrews, maar verder zijn deze twee verhalen routinematig geschreven seriewerk.

Mijn mening/ervaring: Dit boek heb ik gelezen omdat ik het eerste deel al gelezen had en verder alle boeken van Virginia Adrews ook in de kast heb staan. Helaas is ook dit boek niet echt een Virginia Adrews zoals we haar kennen in de “niet-vampier-boeken”.

Dit is het 292ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.