Uitgelezen 299: Nachtschade – Karin Slaughter

Titel: Nachtschade
Schrijver: Karin Slaughter
Jaar van uitgifte: 2001

Flaptekst:
In Grand County, een stadje in Georgia, ontstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. Het slachtoffer wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Haar ex-echtgenoot Jeffrey Tolliver, hoofd van politie, leidt de zaak. De twee moeten ondanks hun verstoorde relatie samenwerken om het mysterie van de moord op te lossen. En dan is er ook nog de zus van het slachtoffer, Lena, die als rechercheur op eigen houtje naspeuringen verricht.

Tijdens het onderzoek lopen de onderlinge spanningen steeds hoger op. Sara draagt een geheim uit het verleden met zich mee dat licht op de zaak zou kunnen werpen, maar zwijgt als het graf. Intussen lijkt Lena zich te vergalloperen aan het onderzoek. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Sarah Linton is kinderarts en tevens lijkschouwer in het kleine stadje Grant County. Sarah vindt in de toiletten van een restaurant een verkrachtte en neergestoken vrouw. Ondanks haar pogingen om de vrouw te helpen, sterft ze. Het slachtoffer van deze gruweldaad blijkt de blinde Sybil Adams te zijn, een zus van Lena Adams een politieagente uit het stadje.

Het nieuws slaat in als een bom in het stadje en bij Lena. Lena is vastberaden de moordenaar van haar zus te vinden. Door haar verdriet en woede wordt ze depressief en begint ze met drinken.

Jeffrey Tolliver, de politiechef van Grant County en ex-man van Sarah Linton, ondervraagt alle getuigen van de moord. De eigenaar van het restaurant Will Harris krijgt een dag na de moord een steen door zijn ruit met een dreigbrief. Wanneer Jeffrey bij Will is omdat hij denkt dat Will gevaar loopt, wordt Jeffrey zelf neergeschoten.

Dan word een dag later een gedrogeerde, verminkte en verkrachtte vrouw gevonden op de motorkap van de auto van Sarah Linton. Het blijkt Julia Matthews te zijn. Een studente aan de universiteit waar Sybil Adams lesgaf. Jeffrey ontdekt een oud dossier waarin een verslag staat over een strafzaak van twaalf jaar geleden. Sarah blijk hierin betrokken te zijn, en deze zaak zou verband kunnen houden met wat er nu gebeurd in Grant County.

‘Nachtschade’ is het eerste deel van een verhalen reeks over Sarah Linton. (Later bestempeld als de Linton-reeks). Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van verschillende personen in het boek. (Sarah Linton, Lena Adams en Jeffrey Tolliver.) Dit geeft je een kijkje in de levens van deze personen en zo leer je waarom zij zich gedragen zoals ze doen. Je krijgt zo het gevoel dat je hen echt leert kennen. Je vergeet bijna dat deze personen niet echt bestaan.

Aan het einde van bijna elk hoofdstuk vind je een cliff hanger, wat het bijna onmogelijk maakt om het boek weg te leggen. Het is vlot geschreven en blijft spannend tot de laatste bladzijde.
Leesfanaten.nl

Mijn mening/ervaring: Dit boek is lastig weg te leggen. Je blijft maar lezen. Het is spannend, bevat meerdere lagen en genoeg diepgang.

Dit is het 299ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.