Recept: Corn Chowder – Maissoep

Ingrediënten
2-3 uien (in ringen gesneden)
200 gram spekblokjes
3 kipfilets
2 potten krachtbouillon kip
1 kilo kruimige aardappels (geschild)
2 grote blikken mais
kookroom

Bereiden
Bak de uien met de spekblokjes tot de uien glazig zijn. Voeg de kip (in zijn geheel) toe en bak deze mee. De kip hoef nu nog niet gaat, maar wel lekker bruin rondom. Wanneer de kip een lekker kleurtjes heeft haal je ze uit de pan en houd ze apart. De rest van het mengsel gaat nu in een grote soeppan (inclusief het vet). De inhoud van de pottenkrachtbouillon (aangevuld met water volgens het etiket) voeg je hier aan toe. Voeg tenslotte de aardappels toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel minimaal een uur rustig pruttelen.

Na verloop van tijd beginnen de aardappels te verdwijnen, als dat gebeurt kan de kip (in stukken gesneden) er weer bij. Voeg nu ook de mais toe. Laat de soep nog een half uur pruttelen.
Voeg vlak voor serveren de kookroom toe en wat versgemalen peper.

Tip
Dit recept levert behoorlijk wat soep op. Gelukkig laat deze soep zich prima invriezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.