Uitgelezen 272: Nieuwe buren – Saskia Noort

Titel: Nieuwe Buren
Schrijver: Saskia Noort
Jaar van uitgifte: 2008

Flaptekst:
Nieuwe buren is een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.

Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is. Hun droom ontaart langzaam maar zeker in een ware nachtmerrie…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Korte omschrijving van de inhoud/plot. Eventueel aangevuld met enkele quotes uit het boek

Mijn mening/ervaring: Dit boek is het zoveelste boek van Saskia Noort dat voor mijn gevoel niet helemaal lekker uit de verf komt. Het einde is voorspelbaar (omdat het boek met het einde begint). Nieuwe buren leest makkelijk weg, maar is aan mij niet besteed. Misschien dat ik moet stoppen met boeken van deze schrijfster lezen.

Dit is het 272ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.