Ingrediënten
225 g basmatirijst
2 uien
1 blik kidneybonen
1 blik mais
1 schaal rundergehakt (ca. 300 g)
1/2 eetlepel cajunkruiden
4 eieren (M)
200 ml slagroom
250 gram gemalen belegen kaas
ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Bereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C. Ui schoonmaken en in stukjes snijden. Kidneybonen en mais afgieten en omspoelen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag gehakt in ca. 3 minuten rul bakken. Ui en cajunkruiden toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Tenslotte de kidneybonen en mais toevoegen en warm laten worden. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Pan van vuur nemen en rijst en helft van kaas erdoor mengen. Vervolgens helft van roommengsel erdoor mengen en in ingevette ovenschaal scheppen. Rest van roommengsel erover schenken en bestrooien met rest van kaas. Ovenschotel in midden van oven ca. 25 minuten bakken tot bruin korstje ontstaat.
Tip
De mais en kidneybonen kunnen vervangen worden door 3 paprika’s, maar omdat ik niet van paprika houd maak ik dit gerecht altijd met bonen en mais.