Uitgelezen 336, 337 ,338 & 341: De Hollywood Connectie – Jackie Collins

Titel: De Hollywood Connectie
Ondertitel: Deel 1: Macht, Deel 2: Obsessie, Deel 3: Moord, Deel 4: Wraak
Schrijver: Jackie Collins
Jaar van uitgifte: 1999

Flaptekst:
De Hollywood connectie
Deel 1: Macht

In Hollywood zijn kennissen belangrijk, maar is alleen kennis macht.

Binnen de muren van Hollywoods exclusieve villa’s, waar haar inwoners willens en wetens alles riskeren, speelt een moordenaar een dodelijk spel. Een call-girl die uit het vak wil stappen, een meedogenloze filmagent die wordt gedreven door hebzucht en een journaliste die de primeur van haar carrière ruikt: allemaal worden ze aangetrokken door Hollywoods gevaarlijk wereld en zijn ze op jacht naar macht…

De Hollywood connectie
Deel 2: Obsessie

In Hollywood kom je met ambitie alleen niet aan de top.

Hollywood is opgeschrikt door een gruwelijke moord, en de honger van de dader lijkt niet gestild. Terwijl op het van lust doordrenkte toneel van Hollywood de call-girl en de journaliste in de ban raken van dezelfde man, en de filmmagnaat zijn greep op zijn -op macht beluste- zakenparner verstevigt, sluipt in hun midden een moordenaar rondt. Niemand lijk meer veilig als passie ontaardt in obsessie…

De Hollywood connectie
Deel 3: Moord

In Hollywood kan kennis fataal zijn en ontaarden in moord.

Het dodelijke spel dat in Hollywood wordt gespeeld blijkt nogmaals uit de hand gelopen wanneer er opnieuw een moord aan het licht komt. Terwijl iedereen betrokken lijkt, verdacht na verdachte wordt ondervraagd, raken de call-girl en de journaliste steeds meer verstrikt in het web dat door de gebeurtenissen om hen heen wordt gesponnen. Iedereen beseft dat wanneer rauwe begeerte overgaat in geweld, het in Hollywood kan uitdraaien op moord…

De Hollywood connectie
Deel 4: Wraak

In Hollywood kunnen moord en manipulatie resulteren in wraak.

De schokkende waarheid waarheid waarnaar Hollywood op zoek was, wordt eindelijk onthuld. Maar het blijkt dat niet alleen de moordenaar die Hollywood beheerste, zich schuldig heeft gemaakt aan manipulatie. Zoals altijd vallen er slachtoffers en zijn er profiteurs, maar slechts één speler op het toneel vindt de ultieme voldoening in wraak…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Deze log behandeld de vier delen van deze serie in een keer. Dit doe ik vooral omdat ik niet begrijp dat dit (toch al wat magere) verhaal uitgesmeerd is over vier boeken.
De boeken zijn niet afzonderlijk van elkaar te lezen en hebben geen duidelijk begin en eind. Alle vier achter elkaar lezen als een boek is de enige remedie.

Dit boek heeft een wat mager verhaal, maar leest lekker weg. De schrijfstijl is erg toegankelijk en de spanning wordt goed opgebouwd. Jammer is dat het einde erg abrupt is, het is een opsomming van oplossingen en antwoorden.

Dit is het 336ste, 337ste, 338ste en 341ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.