Nieuw Zeeland (5)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 5.

Woensdag 12 november
Als we wakker worden schijnt de zon, maar al vrij snel daarna gaat het weer regenen. Het is even na negenen als we ons kampeerplekje verlaten.
We besluiten eerst naar het Visitor Centre van Egmond National Park te rijden. Onderweg gaat het harder regenen en zelfs hagelen. Als we op de parkeerplaats staan begint het zelfs te sneeuwen. De buitentemperatuur is (volgens de camper) zo’n 2 graden Celcius. Nu een stuk gaan wandelen over de berg is niet verstandig.


Sneeuw op Mount Egmond

We bezoeken (nadat we naar beneden gereden zijn) New Plymouth voor Pukekura Park en Brooklands Zoo. Tussen de buien door wandelen we rond tussen planten, handtamme eenden en bedienbare watervallen.
We rijden om Mount Egmond / Mountt Taranaki heen en stoppen onderweg nog even bij de vuurtoren op Cape Egmond. Vanaf hier zou je mooi zicht moeten hebben op de berg. Helaas zijn de weersomstandigheden zo slecht dat we de berg niet kunnen zien.


De vuurtoren op Cape Egmond. Op de achtergrond zou Mount Egmond zichtbaar moeten zijn. Wij hebben de berg nooit gezien

Ons plan is om vanaf het tweede Visitor Centre, aan de andere kant van de berg, naar de Dawson Falls te gaan lopen. Ook dit keer wordt het weer steeds slechter naarmate we hoger op de berg komen. Wederom treffen we sneeuw en nu zelfs vrieskou. We besluiten dan ook onze plannen te laten varen.
We vervolgen de kustweg in zuidelijke richting tot net voor Wanganui. We kamperen bij Wai-Inu Beach (bij Maxwell) in de duinen.

Donderdag 13 november
Vandaag slapen we uit en doen we rustig aan. Het is dan ook 12 uur geweest als we de camping verlaten.
Als eerste doen we Wanganui aan. We nemen hier een historische lift naar de top van Durie Hill. Daar vandaan beklimmen we de Memorial Tower. In het oosten zou Mount Ruapehu en in het noordwesten Mount Egmond zichtbaar moeten zijn. Beide zijn echter volledig in wolken gehuld.


Durie Hill Elevator, een lift in de heuvel naar de top

We rijden verder in zuidelijke richting tot Paekakariki om daar het Wellington Tramway Museum te bezoeken. Dit zou ’s zomers dagelijks geopend moeten zijn. De zomer loopt echter volgens het museum van half december tot half januari. Daarbuiten zijn ze alleen in het weekend geopend. Vandaag is het donderdag en het museum is daarom gesloten.
We bekijken waar campings liggen die voor de komende dagen handig kunnen zijn. We rijden naar Pauatahanui voor de camping in Battle Hill Farm Forest Park. De komende dagen wordt dit onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Wellington.


Kamperen tussen de eenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.