Ingrediënten
1 zacht geitenkaasje (ongeveer 250 gram)
120 gram veldsla
50 gram pijnboompitjes
2 tomaten (ontveld en zaadjes verwijderd)
6 radijsjes
8 plakjes serano ham
4 plakjes ontbijtspek (krokant gebakken)
Zout en peper
4 sprietjes bieslook (in kleine ringetjes gesneden)
2 takjes peterselie (fijn geknipt)
Voor de dressing
3 eetlepels appelstroop
25 ml witte wijn azijn
25 ml balsamico azijn
50 ml olijfolie (eventueel half om half met zonnebloemolie)
20 ml calvados of cognac
zout en peter
Bereiden
Begin met de dressing. Verwarm de azijn met de stroop op een laag vuur tot de appelstroop helemaal is opgelost. Laat dit een beetje afkoelen en giet er dan al roerende de olie door. Eindig met de calvados/cognac en breng op smaak met zou en peper. Voor een wat zoetere dressing kan er een beetje honing toegevoegd worden, zelf vind ik dit niet nodig.
Ga verder met de salade. Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Meng er de fijngesneden kruiden door en breng op smaak met zout en peper. Maak er 8 balletjes van en omwikkel deze met de ham. Zet de balletjes tot verder gebruik in de koelkast.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snij de tomaten in kleine blokjes en de radijsjes in dunnen plakjes.
Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de tomaat, radijs en pijnboompitjes erover.
Schik de geitenkaas bolletjes en het ontbijtspek over de salade.
Bedruppel het geheel vlak voor serveren met de dressing (eerder toevoegen geeft slappe sla).
Serveer de salade met de rest van de dressing apart.