Recept: Beenham uit de oven

Ingrediënten
Beenhammetje naturel (ongeveer 600 gram)

Bereiden
Haal de ham uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de ham in een ovenschaal en zet deze als de oven voorverwarmd is in de oven.
Draai de temperatuur van de oven omlaag naar 160.
Braad de ham voor 35 minuten. Zet daarna de oven nog verder omlaag naar 90 graden.
De tijd die de ham nu nog in de oven moet staan is afhankelijk van het gewicht. 10 minuten per 100 gram. (een ham van 550 gram moet dus 55 minuten bij 90 graden en een ham van 470 gram 47 minuten). Niet langer, dan wordt de ham droog.
Haal de ham uit de oven en laat deze 10 minuten (in aluminium folie) rusten voor hem in dunne plakken te snijden.

Lekker om te serveren met Cranberry Compôte

2 gedachten over “Recept: Beenham uit de oven

  • 11 juni 2016 om 22:29
    Permalink

    Oh serieus. Dat is het geheim dus. Telkens van temperatuur verlagen. Nooit geweten. Beenam vind ik heerlijk. Dus zal het eens gaan proberen.

    Beantwoorden
    • 11 juni 2016 om 22:35
      Permalink

      Beenham bereiden is niet zo moeilijk als veel mensen denken. Je hebt vooral geduld nodig.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.