Einde staking streekvervoer lijkt nabij

Zou het echt over zijn?

Het heeft er alle schijn van dat de stakingen in het streekvervoer binnenkort afgelopen zijn. Wyb Kusters, bestuurder bij vakbond CNV, zei woensdag “ontzettend verheugd” te zijn over de extra rijksinvestering van 16 miljoen euro in het streekvervoer.

Kusters verwacht dat de buschauffeurs donderdag weer volgens dienstregeling rijden, dankzij de financiële injectie door staatssecretaris Tineke Huizinga.

“Een zucht van verlichting gaat door Nederland”, aldus Kusters. “Bij de reizigers en bij onze chauffeurs. Want de bussen rijden morgen weer de volledige dienstregeling.”

De vakbonden en de werkgevers moeten volgens hem nog wel een aantal details regelen, voordat de vorige week vrijdag overeengekomen cao een feit is.

Directeur Anne Hettinga van vervoerder Arriva noemde de eenmalige bijdrage van 16 miljoen euro “een hele dappere zet van Huizinga en een goede aanzet tot een oplossing”.

Hettinga speelt een cruciale rol in het conflict, hij is ook voorzitter van de club van private ov-bedrijven. Naast Arriva gaat het om Connexxion en Veolia.

Eén gedachte over “Einde staking streekvervoer lijkt nabij

  • 19 juni 2008 om 20:27
    Permalink

    Ja, het is echt over, ik mag morgenavond weer rijden… 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.