Uitgelezen 26: Praatjes! – Elaine Fox

Titel: Praatjes!
Originele titel: Hello, doggy
Schrijver: Elaine Fox
Jaar van uitgifte: 2008

Flaptekst:
Tory Hoffstra, beëdigd psychologe, krijgt slecht en ’goed’ nieuws van haar uitgever. Hij ziet niets in publicatie van Tory’s diepgravende wetenschappelijke analyses, maar wil haar wel graag contracteren als ghostwriter voor Keenan James.
Keenan James! Tory walgt van de charlatan die op tv de psycholoog uithangt en met zijn praatjes hele hordes vrouwen aan zijn lippen kluistert. Toch stemt ze ermee in om – incognito – mee te doen aan een van Keenans rondetafelgroepen, zodat ze zich een objectief beeld van zijn aanpak kan vormen. Of beter: hem kan ontmaskeren als een eersteklas oplichter.
Maar al snel merkt Tory hoe moeilijk het is om Keenans charmes én haar eigen smeulende verlangen te negeren…

In deze vlot geschreven sensuele roman laat Elaine Fox twee psychologen niet alleen elkaars geest verkennen.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Mijn mening/ervaring: Dit is de vierde Pink Pocket van Elaine Fox. En ik vond hem erg leuk. De hoofdpersoon is een wetenschapster, voor wie het schrijven van artikelen over haar werk heel belangrijk is. Maar dan wordt ze gevraagd om een boek te schrijven samen met een bekende tv-psycholoog, die ze in haar laatste artikel juist helemaal heeft afgekraakt! Voor ze kan besluiten of ze dit moet doen, wil ze eerst undercover naar zijn praatgroep, in de hoop hem te kunnen ontmaskeren. Maar dat valt tegen, want eigenlijk is hij heel aardig, en heel aantrekkelijk, en de vrouwen uit de praatgroep lijken ook niet ongelukkig,… De afloop van het boek is redelijk voorspelbaar. Gelukkig is dit boek niet zoetsappig, maar juist vlot geschreven, het heeft scherpe dialogen, grappig en genante situaties. Kortom: een echte chicklit.

Iets voor jou: Als je zoekt naar een niet al te zoetsappige chicklit.

Niets voor jou: Als je bij voorbaat al niets voelt voor een boek met het stempel “chicklit”.

Dit is het 26ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.