Uitgelezen 59 & 60: De geheimen van Heavenstone & Gefluister in de nacht – Virginia Andrews

Titel: De geheimen van Heavenstone
Schrijver: Virginia Andrews
Jaar van uitgifte: 2010

Flaptekst:
Semantha en Cassie Heavenstone wonen met hun ouders in een oud landhuis in Kentucky. Semantha, de jongste en knapste van de twee, is een angstig meisje. Ze is bang voor het donker en voor vreemde geluiden in huis. Maar bovenal is ze bang voor haar oudere zus Cassie, die haar volledig in haar macht heeft. Cassie bepaalt hoe Semantha zich kleedt, hoe ze zich gedraagt en met wie ze omgaat.
Dan overlijdt hun moeder en Semantha’s leven wordt een nachtmerrie. Ze is overgeleverd aan Cassies wrede spelletjes. Wanneer Cassie zelfs haar moeders kleren gaat dragen en de affectie van hun vader zoekt beseft Semantha dat ze moet ingrijpen, vóór het te laat is…


Titel:
Gefluister in de nacht
Schrijver: Virgina Andrews
Jaar van uitgifte: 2010

Flaptekst:
De nog altijd verlegen Semantha keert na haar eindexamen aan een exclusieve, particuliere school terug naar het landhuis van haar familie. De pijnlijke herinneringen aan haar moeder en zus Cassie zijn nog even levendig als altijd. Het lijkt wel of Semantha wordt achtervolgd door een stem uit het graf: de dominante Cassie lijkt haar in haar macht te hebben alsof ze nog leeft.
Maar haar vader is hertrouwd en er is een nieuwe kans op een mooie toekomst en geluk. Zal Semantha de geest van Cassie van zich af kunnen schudden?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Als de zo verschillende zusjes Semantha (14) en Cassie Heavenstone (16), dochters van de eigenaar van een Amerikaanse warenhuisketen, van hun ouders horen dat moeder (42) in verwachting is van de langverbeide mannelijke erfgenaam, is de vriendelijke, zachte Semantha blij, de zeer dominante Cassie boos. Nadat de zwangerschap tot groot verdriet van de ouders is geeindigd in een miskraam, neemt Cassie de leiding en ontwikkelt zich tot een tiran die Sem intimideert en overheerst en vader wil bezitten. Na moeders dood gedraagt ze zich steeds meer als hun moeder, met een voor Sem heel dramatische ontknoping. Na de dood van de Amerikaanse bestsellerschrijfster (1923-1986) huurde de familie een schrijver die de door auteur begonnen manuscripten afmaakt en later romans in haar geest schriijft. Zo ook de Heavenstoneserie, waarvan De geheimen van Heavenstone deel 1 is. Dit goed vertaalde eerste deel is nogal zwaar aangezet en daarom ook wat voorspelbaar, maar het verhaal is vlotgeschreven en levendig.

Na de dood van haar moeder en nare, dominante zus Cassie had Semantha Heavenstone, dochter van de rijke eigenaar van een warenhuisketen in de VS, lang hulp van een therapeut nodig. Hoewel Cassie nog steeds macht over haar lijkt te hebben, kan Sem nu op kostschool de high school afmaken. Op de diploma-uitreiking komt haar vader met Lucille, de nieuwe vrouw in zijn leven, die echter niet is wie ze voorgeeft te zijn. Zelf heeft Sem de vriendelijke, begrijpende MBA-student Ethan leren kennen, die echter al gauw door Lucille wordt gemanipuleerd. Een vlotgeschreven, prettig leesbare roman, die zwaar is aangezet, waardoor het verloop voorspelbaar is. Het verhaal is levendig en loopt goed af. Na ‘De geheimen van Heavenstone’ sluit ‘Gefluister in de nacht’ de serie af

Iets voor jou: Als je houdt van de boeken van Virginia Andrews.

Niets voor jou: Als je niet tegen familie-romans kunt.

Dit is het 59ste en 60ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.