Uitgelezen 75: De Da Vinci Code – Dan Brown

Titel: De Da Vinci Code
Schrijver: Dan Brown
Jaar van uitgifte: 2003

Flaptekst:
In Parijs mist professor Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven.
Geholpen door een agenta maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens ‘Mona Lisa’ het lijk gevonden is.
Daarom gaat Langdon terug, het Louvre in.  Med zijn redster begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De Da Vinci Code is een fenomeen: de populairste thriller in jaren. Laat u meeslepen in een superieure pageturner, vol verrassende feiten over kunst, religie en geschiedenis, een messcherpe spanning die geen moment inzakt

Mijn mening/ervaring: & Iets voor jou: & Niets voor jou: Je houdt van de boeken van Dan Brown, of niet. Ik behoor duidelijk tot de eerste groep.

Dit is het 75ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.