Uitgelezen 237: Het appartement – Tatiana De Rosnay

Titel: Het appartement
Schrijver: Tatiana De Rosnay
Jaar van uitgifte: 2010 (nederlandse vertaling 2012)

Flaptekst:
Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig met een tienertweeling, een echtgenoot die vaak op reis is en een niet al te enerverende baan als ghostwriter. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuist naar een ruimer appartement dat één minpunt heeft: de bovenbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is. Dan vraagt de uitgeverij haar de memoires te schrijven van een filmster met een turbulent leven. De preutse Colombe moet daarvoor erotische literatuur lezen om de juiste toon te treffen en al lezend wacht ze gespannen af tot haar buurman de Stones weer opzet. Ze komt tot de conclusie dat haar eigen leven weinig voorstelt en haar frustratie hierover, haar seksuele verlangens en de woede jegens haar bovenbuurman stapelen zich op en raken verstrengeld. Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Mijn mening/ervaring: Dit boek begint met een voorwoord van de schrijfster waarin ze uitlegt dit boek al wat langer geleden geschreven te hebben (ze verontschuldigd zich voor het gebruik voor diskettes als opslagmedium bijvoorbeeld). Helaas is dat te merken. Dit boek drijft op het succes van “Haar naam was Sarah”. Het appartement is een redelijk boek, maar niet uitmuntend. Je wilt wel weten hoe het afloopt, maar wegleggen tussentijds gaat prima.
De roman (want thriller kan ik het niet noemen) leest gemakkelijk. Het zijn korte zinnen en het taalgebruik is simpel, misschien zelfs te simpel. De structuur van het boek is niet gecompliceerd, geen lagen, weinig diepgang en maar één verhaallijn.

Dit is het 237ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.