Uitgelezen 184: Dagboek van een poes – Remco Campert

Titel: Dagboek van een poes
Schrijver: Remco Campert
Jaar van uitgifte: 2007

Flaptekst:
In Dagboek van een poes laat Remco Campert een buitengewoon oplettende poes aan het woord, die vanuit haar eigen perspectief, maar met het en de poëtische gevoeligheid van haar schepper, vertelt over haar dagelijkse avontuurlijke bestaan.

‘Soms zit Bril achter zijn werkmachine zomaar wat voor zich uit te staren. Je zou zeggen dat hij dan geen werk doet, maar Bril zegt dat je dat anders moet zien: hij doet dan denkwerk. Ik zit ook weleens voor me uit te staren. Ik weet niet of dat bij mij een vorm van werk is. Het heeft meer weg van suffen. Het duurt ook nooit lang. (…) Als suffen werk is, dan ben ik geen harde werker. Als daarentegen slapen werk is, maak ik overuren.’

Leeswaarschuwing

Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De eigen familiepoes van huize Campert staat centraal in dit dagboek. Haar foto staat op de omslag en haar belevenissen en gedachten vormen de inhoud van dit amusante boekje. Het gaat om een nog jonge, maar vroegwijze poes die kennis maakt met het gezinsleven, de dierenarts, de vakantie in Frankrijk, de buurtpoezen en de heersende kater van de tuinen. Veel van de belevenissen zullen kattenbezitters bekend voorkomen. Ze zijn boeiend beschreven in de bekende Campertstijl: weinig woorden, maar elk woord is van waarde. Dat past uitstekend bij het beschreven poezenbestaan. Een amusant boekje, vooral voor de vele kattenliefhebbers.

Iets voor jou: Als je je katten hebt.

Niets voor jou: Als je een hekel hebt aan katten.

Dit is het 184ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.