Uitgelezen 284: Debet – Saskia Noort

Titel: Debet
Schrijver: Saskia Noort
Jaar van uitgifte: 2014

Flaptekst:
Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen.

Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub.

Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Als Michiel, de man van Karen bij een verkeersongeluk overlijdt, ontdekt Karen dat er heel wat is wat hij voor haar verborgen hield. Ze moet niet alleen haar verdriet verwerken, maar ook hun puberende kinderen opvangen en met de sterk veranderde financiële situatie omgaan. De enige die haar steunt is haar voormalige minnaar Simon, maar ook hij lijkt een geheime agenda te hebben. Vervolg op ‘De eetclub’; vrijwel alle personen uit ‘De eetclub’ komen in deze thriller terug en hebben nog steeds hun geheimen. Vanaf het begin is het verhaal spannend omdat de lezer niet weet wie werkelijk te vertrouwen is. Ondanks de financiële crisis, spelen geld, drank en vooral macht een grote rol. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Karen en is overtuigend neergezet. Een absolute aanrader voor lezers die willen weten hoe het nu allemaal echt zat bij ‘De eetclub’ – Marian Verstappen-Naus, bol.com

Mijn mening/ervaring: Dit boek stond in de vakantiebieb app, daarom kon ik niet de volledige flaptekst lezen. Al na een paar bladzijden had ik het gevoel de hoofdpersonen ergens van de kennen… Dit boek is het vervolg op de eetclub. De losse eindjes van de Eetclub worden opgelost. Persoonlijk vond ik dit boek beter dan “deel 1”.

Dit is het xxxx deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.