Uitgelezen 271: De eetclub – Saskia Noort

Titel: De eetclub
Schrijver: Saskia Noort
Jaar van uitgifte: 2004

Flaptekst:
Evert Struyk komt bij een brand om het leven. Zijn vrouw en hun vriendenclub, `de eetclub , zijn geschokt. Dan wordt duidelijk dat bepaalde mensen belang bij Everts dood hebben.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De eetclub is een groepje van vier welgestelde echtparen die in hetzelfde dorp luxe villa’s bewonen en oppervlakkig gezien volkomen gelukkig zijn met zichzelf en met elkaar. Maar dan komt een van de leden om bij een brand in zijn huis; zijn vrouw en kinderen ontkomen ternauwernood. Terwijl de overige leden de schijn van vriendschap ophouden, blijkt steeds meer wat voor beerput er is opengegaan. Achter de uiterlijke schijn gaat een wereld schuil van overspel, bedrog, financiele malversaties en uiteindelijk zelfs moord. De schrijfster heeft deze schijnwereld overtuigend neergezet. Wijn, sigaretten, feestjes, etentjes, tennis, dure strandvakanties en P.C. Hoofttractoren: de ultieme leegte van het bestaan, de Lifestylebladen tot in de details nageleefd. De karakters worden psychologisch nauwkeurig ontleed. Maar ook het plot mag er zijn. De ontknoping komt als een echte verrassing. – Bol.com

Mijn mening/ervaring: Dit boek was het eerst boek van Saskia Noort dat ik las. Ook al is het hier en daar dertien in een dozijn en erg clichématig, het leest wel lekker weg. Door het grote aantal hoofdpersonen komen sommige personen niet helemaal lekker uit de verf, terwijl anderen wel diepgang hebben. Misschien heeft Saskia Noort te veel karakters in te weinig pagina’s willen stoppen. Het einde is voor mijn gevoel niet helemaal af, er blijven te veel dingen onduidelijk.

Dit is het 271ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.