Uitgelezen 215: Brook – Virginia Andrews

Titel: Brooke
Schrijver: Virginia Andrews
Jaar van uitgifte: 1998

Flaptekst:
Terwijl het sprookje van een betoverend nieuw leven voor Brook werkelijkheid lijkt te worden, rust er een loden last op haar schouders…

Brooke is een van de weinige kinderen in het weeshuis die er niet van droomt om door rijke, filmsterachtige mensen, uitverkoren te worden.
Toch wordt juist zij door zo’n knap stel – Pamela en Peter Thompson – als dochter verwelkomd in de luxe van hun grote, schitterende huis. Ze hebben hoge verwachtingen van Brooke: ze gaat naar een snobistische meisjesschool en krijgt dagelijks les in etiquette. En dan zijn er de schoonheidswedstrijden waaraan ze van Pamela mee móét doen en die ze móét winnen. Ondertussen hunkert Brooke naar ruimte en vrijheid. Alleen op het sportveld kan ze ontsnappen aan de wurgende dwang van de gehoorzaamheid en aan de angst dat het geheim uit haar verleden wordt onthuld…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Brooke wordt geadopteerd door een zeer welgesteld echtpaar. Haar pleegmoeder heeft hoge verwachtingen van haar, ze wil dat het meisje meedoet aan allerlei schoonheidswedstrijden. Brooke is echter meer geïnteresseerd in sport. Haar pleegmoeder keurt dit ten zeerste af, omdat er dan ongewenste spieren ontwikkeld zouden kunnen worden en het risico van letsel groot is. Als Brooke beseft dat het niet om haar gaat, maar om het beeld dat haar moeder van haarzelf heeft, knipt ze haar haren af. Dit bezorgt haar moeder een zenuwinzinking en Brooke moet naar een weeshuis, waar ze de hoofdpersonen uit eerdere boeken van deze kleine serie ontmoet. Het verhaal is voor kenners van deze schrijfster heel voorspelbaar (al heeft ze dit verhaal niet zelf geschreven): een onschuldig meisje moet de rol vervullen die haar pleegmoeder voor zichzelf had gedroomd. Het betreft hier deel 3 uit de serie over weeskinderen; de andere delen zijn 1 ‘Butterfly’, 2 ‘Crystal’ en 4 ‘Raven’. De delen zijn goed los van elkaar te lezen. – Biblion recensie

Dit is het 215e deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.