Uitgelezen 168: De ooggetuige – Simone van der Vlugt

Titel: De ooggetuige
Schrijver: Simone van der Vlugt
Jaar van uitgifte: 2012

Flaptekst:
Manon Jonker, een slechtziende vrouw van 22, is getuige van een roofoverval bij een juwelier in haar buurt; drie overvallers houden haar onder schot en doden de juwelier. Manon overleeft het doordat de overvallers denken dat ze blind is.

Als ‘s avonds op het journaal over de roofmoord wordt gesproken en gemeld wordt dat de enige getuige een slechtziende vrouw is, staat de telefoon roodgloeiend. Ook de overvallers weten nu dat Manon niet blind is maar slechtziend, en er volgen een paar beangstigende cnfrontaties.

De gebeurtenissen zetten ook haar persoonlijke relaties op scherp: Manons zus Bibi, met wie ze samenwoont, onthult een afschuwelijke geheim uit hun jeugd. Ondertussen is er een week verstreken en zijn de daders nog altijd niet opgepakt; ze dringen steeds verder Manons leven binnen.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Kort verhaal in boekvorm ter gelegenheid van de Maand van het spannende boek 2012.
Spannend is het zeker. Mijn enige minpunt voor dit boek is de lengte. Het is veel te kort en veel te snel uit…

Dit is het 168ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.