Uitgelezen 200: Zomertijd – Suzanne Vermeer

Titel: Zomertijd
Schrijver: Suzanne Vermeer
Jaar van uitgifte: 2008

Flaptekst:
Koen en Isabel hebben allebei een zeer verantwoordelijke en drukke baan. Wanneer de schoolvakantie aanbreekt, moeten ze voor één week een logeeradres voor hun dochtertje Bibi regelen. Op aanraden van een collega van Koen brengen ze haar naar een zomerkamp. Dan krijgen ze een telefoontje dat Bibi is verdwenen… Als ze haar dochter ooit nog terug wil zien, zal Isabel een hoge persoonlijke prijs moeten betalen.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Het 9-jarig dochtertje van een net gepromoveerde vrouwelijke rechter verdwijnt uit een zomerkamp. Om haar terug te krijgen wordt van de moeder geëist dat zij een kleine crimineel vrij zal spreken in een proces. Zowel de politie als een privéspeurder worstelen met het echte waarom en de logica van deze kidnapping. Intussen zit ook het dappere slachtoffertje niet stil. Een misdaadroman waarin ook aan de achtergronden van de hoofdfiguren ruimschoots aandacht wordt gegeven. De sfeer is, mede door de enigszins schoolse schrijfstijl, eigenlijk zachtaardiger dan van het predikaat ‘thriller’ mag worden verwacht. Spannend en verrassend slot. Dit boek kan fungeren als een vriendelijke introductie in dit genre voor de daarin nog niet doorgewinterde lezer. De kaft is geillustreerd met een foto van een klein meisje in een doorschijnend jurkje, dat in de groene natuur loopt. – A.C. Bolman-Bloem

Mijn mening/ervaring: Dit boek is net als All Inclusive een prima boek voor in de (zomer) vakantie. Niet meer, niet minder.

Dit is het 200ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.