Vakantie 2012: Donderdag 30 augustus

Gereden: 86 km
Gereden totaal: 1424 km

Vandaag slapen we een beetje uit (10 uur). We halen brood in het dorp en ontbijten op de camping.
Vandaag gaan we Clermont-Ferrand bezoeken. Via kaart en internet (kaart aanbieder openbaar vervoer) zoeken we een plek uit waar we kunnen parkeren en makkelijk de bandentram de stad in kunnen nemen.

We parkeren in een buitenwijk bij de universiteit. De tram rijdt elke 5 minuten, daarom laten we de eerste gaan om kaartjes (uit te zoeken en) te kopen. Een 24h kaartje voor een familie lijkt de beste oplossing.

Met de tram staan we in een kwartiertje in de binnenstad. Bij de toeristen informatie halen we een plattegrond. Er liggen 3 rond wandelingen in (oud) Clemond. We volgen de rode.

Weer terug op het centrale plein bekijken we de kathedraal, bijzonder omdat hij is opgetrokken uit zwarte (lava) steen. Via een deel van de groene route lopen we naar een tramhalte om naar Montferrand te gaan. Ook hier ligt een rondwandeling die we volgen. Na zo’n anderhalf uur zijn we terug op ons beginpunt. Nu nemen we de tram tot zijn eindpunt en weer terug naar Clemont.

Hier gaan we op zoek naar een fontein die volgens de reisgids meerdere manneke’s pis heeft. We vinden de fontein en hoewel er meerdere mensjes op zitten ‘pist’ er niet een.
Via nog een stukje van de groene route lopen we naar de tramhalte. Op het plein eten we een ijsje en zie we de donkere wolken oprukken.

We gaan met de tram naar de auto en met de auto naar de camping. Onderweg stoppen we bij de ‘herberg van de ezel’ en eten voor minder dan 20 euro pp een vier gangen menu met onder andere salade met eendenborst en fondue (kaas) met krieltjes.
Het is bijna 10 uur als we terug zijn op de camping.

Schade vandaag:
– Lamp in de tent (snoeren bloed heet)
– Vliegenmepper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.