Uitgelezen 185: De ontdekking van de hemel – Harry Mulisch

Titel: De ontdekking van de hemel
Schrijver: Harry Mulish
Jaar van uitgifte: 1992

Flaptekst:
Dit monumentale boek, waarin alle thema’s en obsessies uit het werk van Harry Mulisch in 65 hoofdstukken bijeenkomen, is tegelijk een psychologische roman, een filosofische roman, een tijdroman, een ontwikkelingsroman, een avonturenroman en een allesoverkoepeld mysteriespel.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

`Het enige waar de hemel iets aan heeft is het geloof van de mens. Aan kennis heeft de hemel niets.’ Harry Mulisch
In 1992, tijdens zijn vijfenzestigste levensjaar, verscheen De ontdekking van de hemel, Mulisch totaalroman in 65 hoofdstukken, waarin alle thema s en obsessies uit zijn werk zijn samengebald. Het is de bekroning van zijn zoektocht naar de rol van de mens in het grote geheel. De roman, een absoluut hoogtepunt in de Nederlandse naoorlogse literatuur, leest als een psychologische roman, een filosofische roman, een tijdroman, een ontwikkelingsroman en een avonturenroman het is een prikkelend, overkoepelend mysteriespel. De ontdekking van de hemel was niet alleen in Nederland een ongekend succes, de roman werd in vele talen vertaald en Mulisch vestigde zich definitief als een van de grootste Europese schrijvers van zijn tijd. In 2001 werd het boek zeer succesrijk verfilmd door Jeroen Krabbé.

Mijn mening/ervaring: De film is goed. Het boek fantastisch. Keer op keer pak ik dit boek uit de kast om het opnieuw te lezen en iedereen keer sleept het verhaal me weer mee.

Dit is het 185ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.