Uitgelezen 235: Zoals een koningin verlangt – Susan Wiggs

Titel: Zoals een koningin verlangt
Schrijver:Susan Wiggs
Jaar van uitgifte: 2011

Flaptekst:
Twee jaar oud was Pippa Trueheart toen ze werd gevonden. Nu probeert ze als straatkunstenaar geld te verdienen om te overleven. Wanneer ze na een uit de hand gelopen grap wordt opgepakt, werpt Aidan O’Donoghue, een Ierse hoofdman, zich op als haar beschermheer. Hoewel Pippa door haar harde bestaan niemand vertrouwt, heeft ze nu geen keus: ze is aan zijn genade overgeleverd.

Aanvankelijk is Pippa een welkome afleiding voor Aidan, die op een audiëntie met Koningin Elizabeth wacht om de zaak van zijn uitgehongerde Ierse volk te bepleiten. Uiteindelijk dringt ze echter zijn hart binnen, en bij beiden groeit de hoop op een mooier leven. Helaas kan hij niet voor Pippa kiezen; een affaire met haar zou desastreuze gevolgen hebben voor de Ieren. Met pijn in zijn hart laat hij haar achter aan het Engelse hof, waar hij hoopt dat ze haar familie zal vinden.

Dan krijgt Koningin Elizabeth lucht van een Iers complot tegen de Engelsen, en zonder pardon wordt Aidan opgepakt en in de Tower opgesloten wegens hoogverraad. Pippa staat voor de moeilijkste keus van haar leven: haar grote liefde redden of haar familie vinden…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Dit boek is het derde en laatste deel in deze serien. Dit boek draait om Pippa en Aiden.
Waar deel twee wat traag en saai was komt in dit boek de vaart en spanning er weer goed in.
Dit keer geen dame van adel, maar een jonge vrouw die hard moet werken voor een bitter bestaan in London.
De wisselwerking tussen Aiden en Pippa is interessant. Beide hebben redenen om zich niet te willen binden, maar beiden voelen de aantrekkingskracht.

Dit is het 235ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.