Uitgelezen 244: Jetset – Marion Pauw

Titel: Jetset
Schrijver: Marion Pauw
Jaar van uitgifte: 2010

Flaptekst:
Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen. Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze komen tot de ontdekking dat iedere gast wel een motief heeft: de ex-zakenpartner die nog een appeltje met Alexander te schillen had, de vrouw van zijn zakelijk adviseur, met wie Alexander op het jacht een affaire had, de broer die op zijn fortuin uit is. De situatie op het jacht wordt steeds nijpender, al helemaal als het lijk van Alexander Zilver spoorloos verdwijnt.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De succesvolle zakenman Alexander Zilver viert zijn honderdste miljoen door met zijn vriendin, dochter, een aantal vrienden en broer een weeklang in het Caribisch gebied op een luxueus jacht door te brengen. Een aantal heeft een duidelijk motief om Alexander te vermoorden wat ook halverwege het boek gebeurt. Net als in veel boeken van Agatha Christie worden eerst alle personen
geintroduceerd. De auteur kruipt afwisselend in de huid van een van de personen waardoor de karakters scherp naar voren komen, soms een beetje karikaturaal. Haar vlotte pen, niet gespeend van humor, geeft ook een aardig inkijkje in het leven van de bemanning die te allen tijden klaar moet staan voor de gasten. Doordat een van de stewardessen Alexander jaren geleden heeft gekend, wordt haar werk als ondergeschikte bijna onmogelijk. Een eenvoudig te lezen, onderhoudende whodunit.

Mijn mening/ervaring: Dit boek is een prima vakantieboek. Korte hoofdstukken, makkelijk leesbaar. De vergelijking met Agatha Christie is een te groot compliment. Het boek heeft achtering een plattegrond van het jacht, dat maakt het lezen wel makkelijk, maar een goed geschreven boek zou dit nodig moeten hebben.

Dit is het 244ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.