Uitgelezen 263: Close-up – Esther Verhoef

Titel: Close-Up
Schrijver: Esther Verhoef
Jaar van uitgifte: 2007

Flaptekst:
De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt…

Over het najagen van dromen, onzeker zijn over je lichaam en het bepalen van grenzen.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Als Margot Heijne (32) en haar vriend na zeven jaar uit elkaar gaan, vestigt ze zich in een flat in Den Bosch en probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Op een korte vakantie in Londen leert ze kunstfotograaf Leon Wagner kennen, die direct in haar geinteresseerd is. Als zij ook verliefd wordt, begint een relatie die haar veel nieuwe mogelijkheden geeft. Zo geeft ze haar baan bij een meubelbedrijf op en begint ze voor zichzelf als interieuradviseur. Maar er zijn ook minpunten. Leon is dominant en wil niet praten over zijn grote liefde Edith, net als zij mollig en roodharig, die zelfmoord pleegde. En dan is er ook nog Margots ex die erg jaloers is.

Er zijn twee verhaallijnen in deze thriller. Er is een verteller in de ikvorm die de dader is van een moord op een vrouw Edith . Hij beschrijft wat hij doet en zijn hoofdstukken waarin hij vertelt, worden gevoegd tussen de hoofdstukken van de andere ik-verteller, de 32-jarige Margot Heijne. De ik-verteller die dader is, vertelt zijn verhaal in 13 met Romeinse cijfers genummerde hoofdstukken,
Margot heeft er 50 met Arabische cijfers genummerde hoofdstukken voor nodig. Beide verhaallijnen lopen qua tijd vrijwel synchroon en vallen zoals het hoort aan het einde samen.

Mijn mening/ervaring: Met “Rendez-Vous (mei 2006) leverde Esther Verhoef al het bewijs dat ze kon schrijven. Haar tweede literaire thriller binnen een jaar is een echte page-turner, die ze geloofwaardig en spannend vertelt. Tot op enkele bladzijden van het einde van de thriller wordt de lezer op het verkeerde been gezet en dat is natuurlijk een knappe prestatie. Bovendien bouwt ze een sterk plot, en geeft juist voldoende balans tussen feiten en beschouwing, waardoor de roman een vrij hoog niveau haalt.

Dit is het 263ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.