Uitgelezen 301: Een lichte koude huivering – Karin Slaughter

Titel: Een lichte koude huivering
Schrijver: Karin Slaughter
Jaar van uitgifte: 2003

Flaptekst:
Op de campus van een universiteit vinden enkele studenten onder mysterieuze omstandigheden de dood. Terwijl kinderarts en lijkschouwer Sara Linton het eerste lichaam onderzoekt, wordt haar zus Tessa aangevallen. Sara’s ex-man Jeffrey Tolliver leidt het onderzoek, maar oud-rechercheur Lena Adams verricht haar eigen speurwerk en begeeft zich daarbij op gevaarlijk terrein.

Een lichte koude huivering is het derde deel van de internationaal zeer succesvolle Sara Linton-reeks waarin Karin Slaughter bloedstollende spanning combineert met levensechte personages.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Derde in Slaughters reeks thrillers die zich in Grant County, Georgia, afspeelt. Er zijn drie vaste hoofdpersonen: kinderarts/lijkschouwer Sara Linton, haar ex-echtgenoot rechercheur Jeffrey Tolliver, en oud-rechercheur Lena Adams, nu beveiligingsbeambte op de universiteitscampus. Linton moet dit keer het lijk onderzoeken van een student op de campus, vermoedelijk een geval van zelfmoord. Terwijl ze met haar onderzoek bezig is, wordt haar zwangere zuster (die toevallig in de auto zat toen Sara de oproep kreeg) op de campus neergestoken. Grote consternatie en er worden nog twee studenten dood gevonden. Linton moet noodgedwongen nauw samenwerken met haar ontrouwe ex-echtgenoot, met wie ze nog steeds een halfslachtige relatie heeft. Jeffrey kijkt op zijn beurt met argwaan naar ex-rechercheur Adams – nog steeds zwaar getraumatiseerd door de moord op haar zuster en haar eigen verkrachting en mishandeling – die op eigen houtje op onderzoek uitgaat. De spanning wordt langzaam maar zeker opgevoerd in deze thriller waarin gruwelijke details niet uit de weg worden gegaan.
NBD|Biblion recensie

Mijn mening/ervaring: Dit boek is het derde deel in de Grant County reeks. Ook deze zou zelfstandig te lezen kunnen zijn, maar eerst Nachtschade en Zoenoffer lezen is beter. Als ik een nadeel van dit boek zou moeten noemen is het wellicht de overdaad aan details die niet voor zwakke magen geschikt zijn.

Dit is deel 301 in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.