Recept: Appel-kaneel muffins

Met dit recept maak ik 12 muffins.

Ingrediënten
2 appels (elstar)
2 eieren
60 gram bruine basterdsuiker
150 ml melk
1 zakje bakpoeder
50 gram boter (gesmolten)
snufje zout
kaneel
250 gram bloem

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Doe muffinpapiertjes in een muffinbakblik.
Schil de appel en snijd ze in kleine stukjes. Bestrooi de appel royaal met kaneel.
Meng de droge ingrediënten (bloem, pakpoeder, zout en suiker) in een kom.
Meng de boter, melk en eieren in een andere kom.
Roer de droge ingrediënten in delen door het ei-mengsel.
Voeg tenslotte de appels toe.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.